בכתב האישום המתוקן, שהוגש במסגרת הסדר הטיעון, נותר אישום אחד בלבד ■ נציג הפרקליטות: “לא זכינו לשיתוף פעולה מצד המתלוננים”
ניב בורסוק הודה היום (ג’) במסגרת הסדר טיעון בקבלת דבר במרמה, עשיית מעשה במזיד בכוונה להתחמק ממס עורמה, תחבולה וזיוף. בכתב האישום המקורי, שהוגש בחודש אוגוסט האחרון, הואשם בורסוק במעשי מרמה בהיקף של 11 מיליון שקל.
סכום העבירות שיוחס לבורסוק בכתב האישום המתוקן הוא מיליון שקל בלבד. הצדדים ביקשו מבית המשפט להשית עליו 10 חודשי מאסר בפועל. השופט ג’ורג’ קרא מבית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע אותו בעבירות.
במהלך הדיון בבית המשפט אמר נציג הפרקליטות: “במהלך הפגישות עם ההגנה ועם עו”ד רונן רוזנבלום, מטעמו של בורסוק, עלו נקודות שלא ראינו בעת הגשת כתב האישום ועיקר הדברים נוגעים לכרטסות הנה”ח של המתלוננים שמהם ניתן ללמוד שלא ‘כצעקתה’. קרי הסכומים שתוארו בכתב האישום, יש קושי להוכיח אותם באופן וודאי”.
כתב האישום המקורי שהוגש נגד בורסוק ייחס לו ארבע פרשות שונות שבמסגרתן הוא הואשם בעבירות זיוף, התחזות, קבלת דבר במרמה והוצאת צ’ק ללא כיסוי. על פי כתב האישום שהוגש אז, ביצע בורסוק מעשי המרמה באופן שיטתי, מתוכנן, תוך שהוא מנצל את האמון שנתנו בו חבריו ומכריו, כדי ליצור לעצמו רווח כספי.
על פי אחד מסעיפי האישום, במהלך 2006 הלווה הבדרן ציון ברוך לבורסוק כ-520 אלף שקל בשלוש הזדמנויות שונות. בורסוק העביר לברוך ב-2007 עשרה צ’קים שיועדו לתשלום החוב אך רובם לא כובדו על ידי הבנק. ב- 2009 הציע בורסוק, על פי כתב האישום, לרכוש עבור ברוך רכב מסוג פונטיאק סולטי, מחברת א. אלפא סחר תמורת 180 אלף שקל, מתוכם שילם ברוך 52 אלף שקל כמקדמה, ואת היתרה היה אמור לשלם בורסוק בשישה צ’קים דחויים.
מכתב האישום המקורי עולה כי בורסוק שילם על המכונית באמצעות צ’קים של מכריו, כאשר הוא ידע כי הצ’קים הם ללא כיסוי, וכי חברת אלפא לא תקבל תמורה בעבור הרכב שמכרה. בעקבות זאת, נאלץ ברוך לשלם את יתרת התשלום עבור הרכב מכיסו. בהמשך מישכן בורסוק את דירת אמו לטובת ציון ברוך ושילם במשך השנים חלק נכבד מהחוב.
בנוסף לזה, מייחס כתב האישום לבורסוק שימוש בפנקסי צ’קים של נהגו אישי ושל אנשים נוספים שעמם היה בקשר. בורסוק שכנע את מכריו למסור לו פנקסי צ’קים פתוחים חתומים על ידי בעל פנקס הצ’קים. עם הצ’קים הללו פנה למשרדים של חלפני כספים, תוף שהוא מתחזה לאיש עסקים, וביקש לנכות את הצ’קים כאילו שהם של לקוחותיו.
במארס 2013 נמלט בורסוק מהארץ באמצעות דרכון מזויף, שבו הוטבעו תמונתו ופרטיו של אחיו, וימים ספורים לאחר מכן החלו חלק מהצ’קים שמסר לחזור בהעדר כיסוי מספיק בחשבונות הבנק. בורסוק הותיר את המלווים עם חוב של כ-11 מיליון שקל, ומבלי אפשרות לגבות אותו.
בכתב האישום המתוקן, שהוגש במסגרת הסדר הטיעון, נותר אישום אחד בלבד. נציג הפרקליטות ציין כי העדים העיקריים הם המתלוננים בכתב האישום המקורי, יוסי אמודאי, תום שוגר, ציון ברוך וירון או אמיר תורג’מן. “לצערי לא זכינו לשיתוף פעולה מצידם של המתלוננים”, אמר. “כך למשל ניסיתי להביא את העדים הללו במסגרת הטיעון לעונש, שיודיעו מהן ההסכמות שאליהן הגיעו עם הנאשם, שכן אני יודע בוודאות לגבי יוסי אמודאי שיש לו הסכם עם הנאשם ושהוא מקובל עליו. כך גם לגבי תורג’מן וגם לגבי ציון ברוך. אנחנו יודעים באופן ודאי לגבי ציון ברוך שהוא קיבל את החלק הארי מכספו”. ניב בורסוק מיוצג על ידי עו”ד רונן רוזנבלום.
עשו לנו לייק לקבלת מיטב הכתבות והעדכונים ישירות לפייסבוק שלכם